Zwembad schoonmaken en schoonhouden

 In Gelecon nieuws

Het schoonmaken én schoonhouden van een zwembad is één van de belangrijkste prioriteiten om een zwembad goed te onderhouden. Gelukkig bestaan er diverse oplossingen die ervoor zorgen dat een zwembad snel, veilig en optimaal schoongemaakt en schoongehouden kunnen worden.

Doordat veel mensen bijeenkomen in zwembadwater kunnen er verschillende soorten ziektekiemen ontstaan, denk aan schimmels, bacteriën en virussen. Een filteringsinstallatie en een elektrische zwembadstofzuiger zijn sowieso nodig om de bodem, wanden en het water schoon te houden. Maar om de ziektekiemen echt te vernietigen zijn er bepaalde middelen nodig, zoals chloorbleekloog en/of zwavel/accuzuur.

Chloorbleekloog
Chloorbleekloog, oftewel natriumhypochloriet, is een zeer effectief middel voor de reiniging en desinfectie van zwembaden. De stof wordt gemaakt uit zout en door middel van elektrolyse ontstaat hier de scheikundige naam natriumhypochloriet (NaOCI) uit. Door gebruik te maken van chloorbleekloog in zwembadwater wordt het grootste gedeelte van ziektekiemen gedood, wordt algengroei voorkomen én wordt het water continu gedesinfecteerd. Chloor houdt de waterwaarde van het zwembad feitelijk dus gezond.

Gelecon verkoopt vloeibaar chloorbleekloog dat voornamelijk wordt gebruikt in combinatie met een doseersysteem voor in zwembaden:

Bestel chloorbleekloog in de Gelecon webshop

Zwavelzuur/accuzuur
Naast het gebruik van chloorbleekloog is ook zwavelzuur, oftewel accuzuur, nodig. Dit goedje brengt de zuurtegraad van het water weer terug op peil. De pH-waarde moet namelijk altijd rond 7,2 blijven. Uiteindelijk zorgt de juiste mix tussen chloor en zuur voor kristalhelder en gezond zwembadwater.

Bestel zwavel/accuzuur in de Gelecon webshop

Zwembadreiniger

Een alkalisch dagelijks reinigingsmiddel is cruciaal in zwembaden voor het gehele zwembadonderhoud. Een zwembadreiniger verwijdert huidvetten, urinesteen, kalkaanslag en maakt voegen en tegels weer blinkend schoon.

Bestel zwembadreiniger in de Gelecon webshop

Bestel Tana Sanet Pools in de Gelecon webshop

Meer weten over zwembadreiniging?

Wilt u meer weten over hoe u effectief een zwembad kan schoonmaken én schoonhouden? Vraag het ons en wij helpen u graag verder aan de juiste informatie en oplossingen. Neem contact op met onze Sales Support.

Recommended Posts