Verwijder de meest lastige vlekken uit bekleding met een tapijtreiniger

 In Gelecon nieuws

Met een professionele tapijtreiniger verwijdert u de meeste lastige vlekken en vuil uit tapijt, stoffering en bekleding. Of het nu gaat om koffie- of wijnvlekken, vet of voetafdrukken. Met een sproei extractiemachine is hardnekkig vuil door een grondige dieptereiniging in een mum van tijd verdwenen.

Informatie tapijtreinigers
Tapijtreinigers zijn er in verschillende vormen en maten. Het gewicht van een professionele machine varieert tussen de 10 en 25 kilo. Hoe groter de tapijtreiniger, des te groter de tankinhoud. De meeste tapijtreinigers hebben een tank voor schoon water en een tank voor vuil water dat bij het zuigen weer wordt opgenomen. Het percentage vuilwateropname verschilt per apparaat, maar ligt meestal rond de 90%. Ook de tankinhoud verschilt in maat, zo gaan ze van 10 tot wel 40 liter.

Kleine sproei extractiemachines kunt u makkelijker inzetten in kleinere ruimtes, zoals een kantoor. Grotere formaten zijn meer geschikt voor grote wachtruimtes, bioscopen en hotels.

Hoe werkt een tapijtreiniger?
Zo gaat u aan de slag met een tapijtreiniger om stoffering weer helemaal schoon en fris te krijgen:

Stap 1: Stofzuigen

U gaat niet meteen aan het werk met de tapijtreiniger. Eerst dient u de bekleding grondig stof te zuigen met een borstelstofzuiger. Op deze manier verwijdert u loszittend vuil.

Stap 2: Voorbehandelen met reinigingsmiddel

Behandel verontreinigde plekken met een speciale voorreiniger of vlekverwijderaar

Stap 3: Maak de machine klaar voor gebruik

Vul de schoonwatertank met warm water en meng dit met een reinigingsmiddel, welke bedoeld is voor dieptereiniging.

Stap 4: Dieptereiniging

Zet het apparaat aan en zet het mondstuk op de bekleding. Wanneer u de knop op de handgreep indrukt wordt het reinigingsmengsel diep in het tapijt gesproeid. Op deze manier worden vuildeeltjes losgemaakt en direct opgezogen. Behandel de bekleding in banen, waarbij u sproeit en in een achterwaartse richting tegelijk het vuil weer opzuigt. Wanneer het hele oppervlak is gereinigd zet u het apparaat uit en gooit u het vuile water weg.

Stap 5: Drogen

Na de reiniging is de bekleding nog erg vochtig. Voor een optimaal resultaat laat u dit 24 uur drogen.

Soorten reinigingsmiddelen voor tapijtreinigers
Gelecon heeft een breed scala aan reinigingsproducten voor tapijt, stoffering en bekleding. Denk aan vlekverwijderaars, tapijtshampoo, tapijtreinigingspoeder, geurneutraliseerder en impregneermiddel.

Bekijk hier het assortiment aan reinigingsmiddelen voor tapijtonderhoud

Tapijtreiniger kopen of huren?

Bij Gelecon kunt u een professionele tapijtreiniger kopen, echter is dit een behoorlijke investering. Daarom heeft u bij ons ook de mogelijkheid om er eentje te huren voor een dag of langere periode. Ook leasen behoort tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Recommended Posts