Gelecon | Trainingen
Wij geven diverse trainingen aangepast op uw niveau
Professionele schoonmaak vergt kennis en kunde van de juiste producten, methodiek, werkvolgorde en veiligheidseisen. Wij geven trainingen met een persoonlijke aanpak en aangepast op uw niveau.

Basisschoonmaak (met/zonder RAS examen)
Professioneel schoonmaken is een vak en dat kunnen we allemaal leren. Daarom is deze opleiding basisschoonmaak ideaal voor schoonmakers in spé en medewerkers met weinig kennis en ervaring op dit vakgebied…
Het doel van deze opleiding is om trainees praktische en theoretische oefeningen te bieden en kennis, inzicht en vaardigheden te geven op het gebied van schoonmaakonderhoud in algemene zin op basis van de traditionele methode en/of de microvezeltechniek.
In de opleiding worden zowel algemeen schoonmaakonderhoud als specifieke schoonmaakmethodieken behandeld en geoefend. De nadruk wordt gelegd op hygiëne, ergonomie, omgang met reinigingsmiddelen en materialen, veiligheid en de communicatieve vaardigheden naar de gebruikers in een gebouw.
Het programma bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:
- Dagelijks en periodiek interieuronderhoud en stofzuigen
- Dagelijks en periodiek sanitaironderhoud
- Stofwissen
- Moppen
- Theorie

HD reinigen
In bepaalde bedrijfstakken worden hogedrukreinigers gebruikt om onder andere installaties, gevels, apparatuur en hallen mee te reinigen. Het gebruik hiervan brengt risico’s met zich mee, want voor het werken met een werkdruk van meer dan 100 tot…
500 bar zijn speciale instructies vereist die aan de ARBO-wet voldoen. Deze cursus HD reinigen heeft als doel om praktische vaardigheden aan te leren om veilig en volgens de regels om te gaan met hogedrukreinigers.
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
- Basis werken met hoge druk
- Werken met toevoegingen
- Beschermingsmiddelen
- Risico’s
- Veiligheid en hygiëne

Microvezelmethode
Schoonmaken volgens de microvezelmethode vergt specifieke technieken die in deze cursus worden behandeld en geoefend. De nadruk wordt gelegd op hygiëne, ergonomie, veiligheid en de omgang met reinigingsmiddelen en materialen…
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
- Dagelijks en periodiek interieuronderhoud
- Dagelijks en periodiek sanitaironderhoud
- Moppen
- Stofzuigen
- Ergonomie
- Veilig en gezond werken

Calculeren
Een calculator is een belangrijke spil in een organisatie. Deze persoon heeft te maken met het bedrijfsbeleid en is sparringpartner met alle belanghebbende partijen, zoals Operations, Commercie en directie…
Als calculator in spé binnen de schoonmaaksector ben u iemand met de nodige feitenkennis, ervaring, communicatievaardigheden en de nodige overtuigingskracht. Enkele doelstellingen van deze opleiding zijn het opdoen van kennis en vaardigheden met (digitale) calculatiemodellen, maar ook het leren omgaan met calculaties in relatie tot het schoonmaakprogramma en de feitelijke handelingen en werkzaamheden op de werkvloer
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
- Het lezen en interpreteren van bestekken en programma van eisen
- Wat zijn kengetallen en hoe zijn deze opgebouwd?
- De opzet en interpretatie van werkprogramma’s
- Glasbewassing
- Analyse van calculaties
- Type en soorten gebouwen en locaties
- Inzicht in ruimte en ruimtesoorten
- Tijd- en kostencalculatie

HACCP
De Warenwet verplicht iedereen die in de horeca werkt een HACCP training te volgen, afgestemd op zijn of haar werkzaamheden. Dit is nodig, want de meeste gevallen van voedselvergiftiging of voedselinfectie worden veroorzaakt door onoplettendheid of…
onwetendheid. Mensen die zich bezighouden met het bereiden of behandelen van eet- en drinkwaren moeten volgens de wet nagaan welke risico’s deze handelingen kunnen hebben voor de gezondheid van gasten. Tijdens de HACCP training leert u hoe u de regels kunt toepassen in uw bedrijf.
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
- Inrichting keuken
- Persoonlijke hygiene
- Schoonmaak
- Temperatuurbeheersing
- Opslaan en bereiden van producten
- Kruisbesmetting
- Ongediertebestrijding
- Levensmiddelenafval

Vloeronderhoud
Vloeren zijn continu in gebruik en daarom hebben vloeren ook onderhoud nodig. Er zijn methoden en technieken om vloeren met de juiste middelen en materialen te verzorgen, de hygiëne te bevorderen en slijtage te beperken…
De opleiding Vloeronderhoud gaat specifiek in op het onderhoud en behoud van verschillende types ondergrond, zoals tapijt, harde/zachte vloeren en houten vloeren.
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
- Methoden van vloerverzorging
- Informatie over reinigings- en onderhoudsmiddelen, machines en pads
- Stofwissen en moppen
- Schrobben en waterzuigen
- Sproei-extractie methode
- Bonnet methode

VCA Basisveiligheid
Veel ongevallen en bijna-ongevallen zijn terug te voeren op gebrek aan kennis of onvoldoende bewustzijn van risico’s. Het is daarom van belang dat u, zeker in een risicovolle omgeving, veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met de gezondheid van uzelf en anderen…
Met de opleiding VCA Basisveiligheid, oftewel B-VCA, leren wij trainees meer over de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
-
- De verschillende wetten over veiligheid
- Gevaarlijke situaties
- Werken met gevaarlijke stoffen
- Ongevallen risico’s
- Veilig werken
- Beschermingsmiddelen

Training op maat
Bent u geïnteresseerd in meerdere van bovenstaande trainingen? Afhankelijk van uw behoeften en wensen maken wij een training op maat. Voorafgaand bespreken we het niveau, de inhoud en de inrichting van training, zodat het volledig is afgestemd op de groep cursisten.