Zo krijgt u looppaden met ganzenpoep weer schoon en begaanbaar

 In Gelecon nieuws

Nederlandse steden lijden steeds meer onder de uitwerpselen van de alsmaar uitdijende ganzenpopulatie. Looppaden, fietspaden en wegen liggen bezaaid met ganzenpoep. Hoe zijn deze paden weer schoon en begaanbaar te krijgen?

Overlast
Deltares is een onafhankelijk instituut op het gebied van water, ondergrond en infrastructuur. Geen wonder dat hun opmerkelijk gevormde kantoorpand enkel via een toegangsbrug en dus omgeven door water bereikbaar is. En waar tegenwoordig water en gras is, daar zijn ganzen. Erg aangenaam om naar te kijken, maar hun uitwerpselen zorgen voor vieze onbegaanbare wegen. De werknemers en bezoekers van Deltares hadden er zoveel overlast van dat het bedrijf bij Gelecon aan de bel heeft getrokken. Onze accountmanager René van de Brug heeft het instituut optimaal geadviseerd.

Uitdaging
“Deltares had al lange tijd last van o.a. ganzenpoep op de buitenpaden. Via hun schoonmaakbedrijf zijn ze direct met ons in contact gekomen. Als groothandel en specialist op het gebied van professionele schoonmaak waren we dit probleem nog niet eerder tegengekomen en stonden dus voor een uitdaging”, vertelt René.

Op zoek naar de juiste schrobmachine
Ons brede assortiment bevat diverse schrobmachines, van kleine varianten tot grote versies met uiteenlopende functies en specificaties. “Voor Deltares hebben wij de Fimap Magna Cylindrical schrobmachine geadviseerd.” Dit is een opzitmachine die de perfecte combinatie van kracht en efficiency biedt. Met een werkbreedte van 90 cm, een 190 liter schoonwatertank en de mogelijkheden om 5 uur achtereen te werken op een batterijlading is de machine uitermate geschikt voor grote ruimtes en industrieel gebruik.

“De Fimap Magna Cylindrical is door onze Technische Dienst voor Deltares op maat gemaakt. Er is een andere pomp op de machine gezet, waardoor deze veel meer wateropbrengst geeft en zodoende geschikt is om makkelijker en sneller de ganzenpoep te verwijderen”, vertelt René. “Behalve buiten kan de machine ook op andere plekken binnen Deltares worden ingezet. Multifunctioneel dus.”

Tevreden
Water in combinatie met Super Solv levert uitstekende resultaten op. Dit is een krachtige licht alkalische vloerreiniger, oftewel ons wondermiddel uit onze eigen huislijn. Ook voor de paden rondom Deltares kon de ganzenpoep hierdoor effectief worden verwijderd. “Het ganzenpoep probleem kunnen ze nu telkens zelf oplossen dankzij de aanschaf van de op maat gemaakte schrobmachine in combinatie met Super Solv. Deltares is zeer te spreken over de resultaten en wij kijken tevreden terug op de fijne samenwerking”, aldus René.

Heeft u te maken met een (terugkerend) schoonmaakprobleem? Samen kunnen we de mogelijkheden bekijken om zo tot de meest effectieve oplossing te komen. Neem contact met ons op om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Recommended Posts