Werknemers presteren 10% beter in gezond kantoor

 In Gelecon nieuws

Op een normale werkdag brengen we gemiddeld 8 uur door op onze werkplek, dat in veel gevallen een kantoor is. Een vies kantoor zorgt voor veel onvrede en kan zelfs tot ziekteverzuim leiden. Andersom draagt een schone en gezonde werkomgeving bij aan het welzijn, de gezondheid en het prestatievermogen van werknemers. Volgens onderzoek van de Universiteit van Twente en CBRE presteren mensen zelfs 10% beter in een gezond kantoor.

Toevoegen van elementen
Tijdens het 7 maanden durende onderzoek onder 124 werknemers werd er 2 maanden data verzameld uit de normale, dagelijkse situatie. Daarna werd er elke maand een element aan het kantoor toegevoegd. Deze bestond uit:

  • Plaatsing meer planten
  • Installatie juiste verlichting
  • Stimulatie gezonde voeding
  • Stimulatie mentale balans (ontspanning)
  • Stimulatie lichamelijke beweging

Betere prestaties en minder ziekteverzuim
Tijdens de toevoeging van elk element werd er gekeken naar de relatie tussen aandacht voor gezondheid en welzijn op de werkvloer en de effectiviteit van de medewerker. En er is positief nieuws. Uit het experiment blijkt dat werknemers significant beter functioneren en presteren in een gezonde, inspirerende werkomgeving. Ook voelen zij zich gelukkiger, energieker en gezonder. “De werkomgeving aanpassen is een slimme zakelijke investering”, stelt CBRE. “De introductie van gezondere kantoren kan ervoor zorgen dat de aanzienlijke kosten van ziekteverzuim, burn-outs en een hoog personeelsverloop drastisch worden verlaagd of zelfs weggenomen.”

Bron: CBRE

Recent Posts