Wereldmilieudag: kies voor duurzame oplossingen

 In Gelecon nieuws

Op Wereldmilieudag staan we wereldwijd stil bij het belang van milieu voor de kwaliteit van het leven op aarde. Het moet mensen bewust maken hoe belangrijk het is en wat we met elkaar kunnen doen om het milieu te beschermen. Als groothandel zijn we hier binnen Gelecon veel mee bezig en naar onze klanten toe zouden wij zeggen: ‘Kies voor duurzame oplossingen’.

ISO 14001 gecertificeerd
Bij Gelecon Bij Gelecon hechten wij grote waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom zijn wij ook ISO 14001 gecertificeerd. Dit houdt in dat bij elke beslissing die wij nemen, wij de mogelijkheden opzoeken om milieuprestaties te verbeteren van producten, diensten en (interne) processen. Wij zoeken de perfecte balans tussen de 3 P’s: people, planet en profit. Succesvol ondernemerschap kan in onze ogen namelijk niet zonder een duurzame benadering.

Met het certificaat ISO 14001:2015…

  • …bieden wij milieuvriendelijke producten aan
  • …streven wij naar betere milieuprestaties en leven wij wet- en regelgeving na
  • …hebben wij scherp inzicht in zowel de risico’s als de kansen op milieugebied
  • …hebben wij een herkenbare basis en een betere positie in de markt
  • …is er een hogere tevredenheid van zowel de klant als het personeel
  • …is er een goede relatie met de omgeving

Een duurzame bedrijfsvoering is een belangrijk onderdeel in ons hele denken en doen. Door de toepassing van duurzame technieken kunnen wij in samenwerking met onze klanten een bijdrage leveren aan o.a. de vermindering van CO2-uitstoot en het beschermen van natuurlijke hulpbronnen. Helpt u mee?

Duurzame oplossingen
Think green. Save the planet. Het zijn uitspraken die we regelmatig tegenkomen. Als groothandel hebben wij zo’n uitgebreid assortiment en kunnen wij gewoonweg niet om duurzame oplossingen heen. We zetten een aantal voorbeelden op een rij:

Fimap
Dankzij het Sustainable Cleaning Project is Fimap bewust bezig om afval te verminderen in alle fasen bij het maken van nieuwe producten. Denk aan minimaal energie- en watergebruik en het gebruik van recyclebare materialen. Door de toepassing van innovatieve technologieën heeft dit geleid tot concurrerende producten met een lage milieu-impact. Fimap heeft ook diverse certificeringen op het gebied van duurzaamheid.

Producten met Ecolabel
Gelecon verkoopt een breed scala aan producten waaraan een Ecolabel kaartje hangt. Denk aan toiletpapier die is gemaakt van gerecycled papier of bio zakken die biologisch afbreekbaar zijn.

Cradle to Cradle producten
De ultieme vorm van duurzaam ondernemen is Cradle to Cradle. Dit betekent dat de grondstoffen die worden gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder dat ze hun waarde verliezen. Veel producten van Werner & Mertz zijn Cradle to Cradle en zitten vast in ons assortiment. Voor het jaar 2018 heeft Gelecon van deze leverancier een duurzaamheidscertificaat ontvangen.

Kiest u voor groen?
Het is uiteindelijk aan de klant om te kiezen voor ‘groene’ producten. Wilt u hierover meer informatie of weet u niet precies voor welk duurzame oplossingen u moet gaan? Wij informeren u hier graag over. Neem contact met op met uw vertegenwoordiger binnen Gelecon of raadpleeg onze Sales Support.

 

Recent Posts