Voor schoonmaakbedrijven: 3 schoonmaakprotocollen

 In Gelecon nieuws

Alleen samen kunnen we de verdere verspreiding van het Coronavirus voorkomen. Het is noodzakelijk dat er binnen gebouwen een goede hygiëne is en dit wordt bereikt met goede schoonmaak. Juist daarom zijn schoonmakers onmisbaar. Het RAS heeft in samenwerking met branchevereniging OSB drie schoonmaakprotocollen beschikbaar gesteld.

Het is van belang dat medewerkers van schoonmaakbedrijven veilig hun werk kunnen uitvoeren en dat zij ook tijdens hun werkzaamheden beschermd zijn. De drie opgestelde protocollen beschrijven elk een andere situatie en welke maatregelen schoonmakers en bedrijven moeten daarop moeten toepassen. Voordat een schoonmaker aan de slag gaat dient hij/zij eerst de PROTOCOLWIJZER te checken om te bepalen welk protocol er nodig is. In slechts 3 vragen wordt de schoonmaker vervolgens geleid naar de meest veilige werkwijze voor die situatie. Download hierna:

  • Protocol A (schoonmaken in algemene ruimtes waar geen Coronapatiënten worden behandeld)
  • Protocol B (schoonmaken in ruimtes waar mensen in quarantaine en/of besmette mensen zijn, waarbij je 1,5 meter afstand kunt houden)
  • Protocol C (schoonmaken in ruimtes waar mensen in quarantaine en/of besmette mensen zijn, waarbij je geen 1,5 meter afstand kunt houden)

De juiste mix van middelen en materialen

Bij Gelecon herkennen we de uitdaging dat het voor veel schoonmaakbedrijven van belang is dat medewerkers elke dag snel en efficiënt hun werk moeten uitvoeren. Dit lukt enkel door het gebruik van de juiste producten en bovendien vergt professionele schoonmaak kennis en kunde van de werkmethodieken, werkvolgorde en veiligheidseisen. Op deze manier kan uw opdrachtgever altijd op u rekenen. Wij helpen u graag verder en denken met u mee om tot de meest passende en efficiënte oplossing te komen om in alle behoeften en wensen te voorzien op het gebied van professionele schoonmaak.  Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Recommended Posts