Schoonmaaksector biedt best betaalde vakantiebaan

 In Gelecon nieuws

De horeca mag het qua populariteit winnen wat betreft vakantiewerk, maar wie een bijbaan heeft in de schoonmaaksector hoeft absoluut niet te klagen over het salaris. De branche biedt namelijk de best betaalde vakantiebaan. Dit blijkt uit de jaarlijkse vakantiewerkmonitor van vakbond FNV die onderzoek uitvoerde onder jongeren in de leeftijd van 13 tot 29 jaar.

Lonen gestegen
Vakantiewerk werd nooit eerder zo goed betaald als dit jaar met de schoonmaakbranche als winnende uitschieter. In deze sector ligt het gemiddelde uurloon op €11,94. Op een tweede plek staat de zorg met een gemiddeld uurloon van €11,06, gevolgd door kantoorwerk met gemiddeld €10,18 per uur. De horeca blijft favoriet onder jongeren, echter is dit juist één van de slechtst betaalde vakantiebanen. Hier staat het gemiddelde uurloon op €7,23.

Schoonmaak biedt kansen
Begin deze maand startte brancheorganisatie OSB een arbeidscampagne ‘Je komt er in de schoonmaak’ met als doel om ondernemers in de sector te ondersteunen in hun activiteiten om de vele openstaande vacatures te vervullen. “De campagne geeft een positief en eerlijk beeld over werken in de schoonmaak- en glazenwassersbranche en moet leiden tot een beter begrip over de mogelijkheden die de branche biedt en verbetering van de waardering van het werk”, laat OSB weten. Dat er het meeste geld valt te verdienen in de schoonmaak is daarom positief voor de branche, want er zijn genoeg kansen om als schoonmaker aan de slag te gaan.

Gelecon voor de schoonmaak
Gelecon is thuis in elke branche, maar de grootste afnemers zijn toch echt schoonmaakbedrijven. “Wij herkennen de uitdaging dat het voor veel schoonmaakbedrijven van belang is dat medewerkers elke dag snel en efficiënt hun werk kunnen uitvoeren, maar daar hebben ze wel werknemers voor nodig. Binnen de schoonmaak liggen ontzettend veel mogelijkheden voor mensen om zich te ontplooien tot echte vakmensen en die eveneens breed inzetbaar kunnen zijn. Wij kunnen hierbij helpen bij het aanbieden van alle professionele middelen, materialen en machines en het geven van diverse schoonmaaktrainingen om mensen op te leiden”, aldus Moelai Kessing, marketingmedewerker bij Gelecon.

Recent Posts