Reinig en bescherm de gevel met de producten van Prochemko

 In Gelecon nieuws

Elke buitengevel wordt blootgesteld aan natuurelementen en invloeden, zoals autogassen. Hierdoor wordt de gevel niet alleen vervuild en beschadigd, maar zal het ook de vochtwerende werking en uitstraling verliezen. Raadzaam is om de gevel goed te onderhouden door deze te reinigen en beschermen. Gelecon biedt een compleet assortiment aan gevelreinigingsproducten.

Prochemko
Gelecon is dealer van de professionele kwaliteitsproducten van Prochemko. Prochemko is al meer dan 25 jaar het merk voor reinigings- en conserveringsmiddelen voor kantoorgebouwen, woningen, infrastructuur en industrie. Voor elke soort aantasting (zoals roest, brandschade, teer of atmosferische vervuiling) is er een speciaal product ontwikkeld.

Gevel reinigen
Om een mooie schone gevel te verkrijgen dient eerst de aanslag en/of vervuiling verwijderd te worden. Denk hierbij aan mos, groene waas, witte, grijze of zwarte aanslag. Ook moet er rekening gehouden worden met de ondergrond. Beton en baksteen kunnen tegen een stootje (bijv. zandstralen), maar zachte en poreuze materialen als kalkzandsteen en stucwerk vragen om een vriendelijkere aanpak. Hierbij zijn stoom of een mild chemisch reinigingsmiddel de veiligste methoden.

Gevelvervuiling kunt u natuurlijk zelf tegengaan, maar dit is niet geheel zonder risico. Een professioneel gevelreinigingsbedrijf voldoet aan de wettelijke voorwaarden en levert vakwerk.

Bekijk ons productassortiment om gevels te reinigen

Gevel beschermen
Na het reinigen moeten gevels ook optimaal beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Door het te impregneren wordt een beschermende coating aangebracht, welke waterafstotend is. Zo wordt de levensduur van de gevel verlengd en wordt de waarde van een gebouw verhoogd.

Ook hiervoor heeft Prochemko diverse producten ontwikkeld voor ondergronden als steen, beton, metaal en kunststof.

Bekijk ons assortiment om gevels te beschermen

Anti graffiti
Niet elke graffiti uiting is een mooi kunstwerk. Doordat graffiti een hoog pigment bevat en veelal uit meerdere lagen bestaat, dringt het diep door in het oppervlak. Het verwijderen ervan vraagt dan ook om een specifieke aanpak.

Het assortiment van Prochemko bevat diverse graffiti verwijderaars. Daarnaast bestaan er ook producten ter bescherming van ondergronden tegen graffiti.

Ontdek hier het volledige programma aan graffiti verwijderaars en anti-graffiti coatingsystemen.

Heeft u vragen over gevelreiniging of wilt dat wij bij u op locatie een demo geven? Vraag het ons gerust en wij helpen u graag verder.

Bekijk ook ons complete assortiment aan gevelreinigingsproducten.

Recommended Posts