Prikkel zintuigen in sanitaire ruimtes voor optimale klantbeleving

 In Gelecon nieuws

Van een toiletbezoek een beleving maken? Het komt steeds vaker voor dat organisaties de klantreis optimaal willen maken en daarmee bedoelen we dus ook de klantbeleving in sanitaire ruimtes. De zintuigen prikkelen zorgt namelijk voor een positieve associatie met de omgeving.

Beleving is belangrijk
Organisaties doen er alles aan om klanten, medewerkers en bezoekers te bereiken én goed van dienst te zijn. En om die klantbeleving van a tot z te verbeteren wordt alles aangepakt. Van een overzichtelijke parkeerplaats en koffie die uiteraard duurzaam is tot design eyecatchers in de ontvangstruimte en… de beleving van een toiletbezoek. Op alle momenten waarop een gast in aanraking komt met het bedrijf, moet hij positief verrast worden tot het moment dat hij het bedrijf weer verlaat. Dat is de ultieme klantbeleving!

Zintuigen prikkelen
Ons brein wordt elke dag geprikkeld door te zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Automatisch associëren wij dit met ervaringen die we hebben meegemaakt. Een positieve herinnering brengt je tot rust en zorgt voor extra vitaliteit. Een omgeving, waar dan ook, die ingericht is als ‘optimaal’ draagt bij aan de positieve ervaring. Voor een gast, medewerker of klant kunnen zintuigen ook geprikkeld worden in de sanitaire ruimte. Als organisatie bereik je dit niet alleen door te investeren in extra schoonmaak, maar denk ook aan het uiterlijk van de ruimte en aan efficiënte sanitaire voorzieningen. In sanitaire ruimtes kun je zintuigen ook positief prikkelen door kleur, verlichting, geur en geluid.

Kleur, verlichting, geur en geluid
Kleuren roepen verschillende emoties op door de aanwezigheid van het sterk visuele effect. Groen en blauw geven het gevoel van kalmte en veiligheid, terwijl rood zorgt voor stress en opwinding. De veelgebruikte ‘kleur’ wit wordt het meeste toegepast in sanitaire ruimtes, omdat dit wordt geassocieerd met hygiëne. De juiste verlichting en geluid kan daarnaast veel doen met een ruimte en zorgen voor een bepaalde sfeer. Muziek beïnvloedt de atmosfeer wanneer de omgeving en de muziek bij elkaar passen. Daarnaast is geur een belangrijk element voor de beleving. Zo geeft chloor een gevoel van hygiënisch schoon en geeft de geur van citroen de mens de behoefte om schoon te maken. Bloemengeuren blijken het meest aangenaam in een sanitaire ruimtes.

Wat kan Gelecon betekenen voor de optimale klantbeleving
Als groothandel kunnen wij op veel vlakken bijdragen aan de optimale klantbeleving in sanitaire ruimten van klanten. Zo bestaat ons assortiment uit diverse slimme en efficiënte dispensers. Denk aan hoogwaardige toiletroldispensers met ruimte voor meerdere rollen, een handdoekdispenser die automatisch papier aanbiedt of een disinfectiedispenser met een sensor. Onze technische afdeling installeert het graag voor u op de gewenste plek. De benodigde vullingen, zoals toiletrollen en zeep, kunnen wij uiteraard ook leveren, net als de middelen, materialen en machines om de ruimten schoon te houden.

Kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Recommended Posts