Openbare toiletten worden steeds schoner

 In Gelecon nieuws

Met gemengde gevoelens naar een openbaar toilet? De kans wordt steeds groter dat u een schoon toilet aantreft. Uit het Nationaal Toiletonderzoek 2018 blijkt namelijk dat er 41% kans bestaat dat de hygiëne in een openbare sanitaire ruimte goed is.

Stijgende hygiënelijn
Het is de 34ste keer dat het onderzoek wordt gehouden en over het algemeen zien we jaarlijks een stijgende lijn in de resultaten. Een klein overzicht van de afgelopen jaren om aan te geven hoe groot de kans is om een schoon toilet aan te treffen:

2013: 29%
2014: 36%
2015: 38%
2016: 27%
2017: 39%
2018: 41%

Hier zit de vervuiling
Alhoewel het de beste uitslag tot nu toe is, treft men volgens het onderzoek toch eerder een vervuild dan een schoon toilet aan. Wat de precieze plek is die het meest is vervuild? Het zal u niets verbazen dat de toiletzitting met 33% het meest vervuild is. Dit wordt gevolgd door de knop van de kraan (24%), doorspoelknop (16%) en de deurknop (9%).

Het schoonste toilet van Nederland
Wie gerust op een schone bril wil zitten, kan dit doen bij Het Reinier de Graaf-ziekenhuis. Hier is namelijk het schoonste toilet van Nederland te vinden. Maar liefst 90 schoonmakers zijn hier van 6:00 tot 23:00 uur aan het werk om de dagelijkse schoonmaak in het gehele ziekenhuis verzorgen. De kwaliteit van een goede hygiëne wordt daarnaast gewaarborgd door slimme investeringen, zoals touchless dispensers en seatcleaners.

Bron: Service Management

Recent Posts