Omzet schoonmaakbedrijven is in 2018 gestegen met 6,5%

 In Gelecon nieuws

Het gaat onverminderd goed met de schoonmaakbranche. Door de aantrekkende economie groeit ook de vraag naar schoonmaakdiensten en daar kunnen schoonmaakbedrijven goed van profiteren. De omzet van schoonmaakbedrijven is in 2018 met 6,5% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.

Ontwikkelingen schoonmaakbranche

Kenmerkend aan de schoonmaakbranche is de kleinschaligheid. De meeste schoonmaakbedrijven hebben namelijk minder dan vijf werknemers in dienst of runnen een eenmanszaak. Door de grotere vraag naar schoonmaakdiensten treden steeds van deze nieuwe bedrijven op de laagdrempelige schoonmaakmarkt. De concurrentie is moordend en opdrachtgevers kijken steeds kritischer naar een juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Onderscheiden door te innoveren

Door de grote concurrentie is het van belang om als schoonmaakbedrijf onderscheidend te zijn. Gelukkig kent de branche veel innovatie. Denk hierbij aan digitalisering die de dienstverlening kan ondersteunen of een schoonmaakrobot voor het makkelijker en sneller reinigen van ramen. Big data kan daarnaast veel inzichten geven in bijv. het gebruik van ruimtes, waarbij de behoefte aan schoonmaak kan worden afgestemd.

Personeelstekort

Ondanks dat de omzet van schoonmaakbedrijven is gestegen, heeft 1/3 van deze zakelijke dienstverleners last van personeelstekort. Dit terwijl een baan in de schoonmaak meer oplevert dan in de horecasector. Daarbij liggen er binnen de schoonmaaksector ontzettend veel mogelijkheden voor mensen om zich te ontplooien tot vakmensen. Een ding is zeker: u bent nooit te oud om te leren. Bij Gelecon geven wij diverse schoonmaaktrainingen met een persoonlijke aanpak en aangepast op uw niveau. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Recommended Posts