Maak roltrappen schoon met een roltrapreiniger

 In Gelecon nieuws

Maak roltrappen schoon met een roltrapreiniger

Nederland maakte in 1926 voor het eerst kennis met de roltrap. Deze werd in een luxe warenhuis geïnstalleerd en men vond het destijds een ware attractie in plaats van een nuttig ‘verplaatssysteem’. Inmiddels is de roltrap niet meer weg te denken uit voornamelijk winkelcentra, ziekenhuizen en stations. Het vervoert duizenden mensen en daarom is een grondige schoonmaak ervan niet geheel overbodig.

Waarom roltrapreiniging?
Vloeren, glas en meubilair krijgen dagelijks of periodiek een schoonmaakbeurt. Echter komt het regelmatig voor dat een roltrap, één van de duurste en meest gebruikte elementen van een gebouw, nauwelijks wordt onderhouden. Doordat er zoveel gebruik van wordt gemaakt, raakt de roltrap vaak snel vies, stoffig en vettig. Een periodieke roltrapreiniging is daarom van belang om de roltrap te onderhouden, valpartijen te voorkomen en de luxe uitstraling te behouden.

Hoe werkt een roltrapreiniger?
Bij Gelecon verkopen wij alles voor de professionele schoonmaak en zo ook de oplossing voor het schoonmaken van roltrappen en rolpaden. Wij verkopen roltrapreinigers, type E4550. Deze machine heeft roterende borstels voor het effectief reinigen van stof en vuil. De borstelkop is gemaakt van niet-corrosief materiaal en kan 180 graden draaien. De machine kan zowel aan de boven- als onderkant van een zijde van de roltrap worden vergrendeld, waarbij u ervoor moet zorgen dat de ‘vuile’ treden richting de machine rollen. De treden kunnen droog of nat worden gereinigd. Wij raden aan om dit laatste te doen met het schoonmaakmiddel Super Solv. Dit is een krachtige licht alkalische reiniger voor alle waterbestendige vloeren en andere oppervlakken. Verder heeft het apparaat een antibacteriële tank en zijn er diverse accessoires die men kan inzetten.

Productspecificaties

Omschrijving Waarde
Werkbreedte 500 mm
Tankinhoud 45 liter
Snelheid borstel 400 r.p.m.
Vermogen 230 Volt
Geluidsvermogen 78 dB
Gewicht 120 kg
Afmeting 1480 x 565 x 1010

Interesse?
Wilt u meer weten over de roltrapreiniger E4550? Neem contact met ons op. Onze collega Michael adviseert u graag over de mogelijkheden en de kosten.

Recommended Posts