Het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat

 In Gelecon nieuws

Wanneer u ergens binnentreedt komt u vaak een entreemat tegen. Dit kan een droogloopmat of een schoonloopmat zijn. Beiden hebben dezelfde functie en dat is de entree schoonhouden. Maar wat is dan het verschil en welke deurmat past beter bij uw entree?

Droogloopmat
Bij een droogloopmat wordt de onderkant van schoenen drooggelopen, oftewel het vocht wordt opgenomen in de mat. Deze mat is gemaakt van katoen en deze stof heeft een zeer drogende werking. Het nadeel van een droogloopmat is dat de katoenen pool vaak plat blijft liggen, waardoor vuil zichtbaar bovenop de mat ligt. Hierdoor moet u regelmatig stofzuigen, zodat het vuil niet mee naar binnen wordt gelopen.

Schoonloopmat
Een schoonloopmat is gemaakt van nylon of een andere kunstvezel en is hierdoor de perfecte ‘vuilschraper’. Door de stugge en rechte polen schraapt de mat het vuil onder schoenzolen vandaan. Het vuil blijft niet bovenop de mat liggen, maar zakt weg tussen de polen waardoor het vuil niet naar binnen wordt gelopen. Er zijn twee typen schoonloopmatten: harde en zachte tapijten. De zachte matten nemen beter vocht op en de hardere variant heeft een betere borstelende werking.

Welke entreemat kiezen?
Beide mattensoorten zijn prima te gebruiken voor uw entree. Echter is de drogende werking van een droogloopmat beter en is de schrapende werking van een schoonloopmat beter. Wij bieden in onze Gelecon webshop een divers assortiment aan schoonloopmatten. Weet u niet precies welke u moet kiezen of staat uw eerste keuze er niet tussen? Wij informeren en adviseren graag over de juiste mat voor uw entree. Neem contact met ons op.

Recommended Posts