Het gebruik van mondkapjes voor een veilige omgeving

 In Gelecon nieuws

Zowel in Nederland als in het buitenland geldt er een wisselend beleid wat betreft het dragen van mondkapjes. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Maar werkt het nu echt of niet?

Het dragen van een mondkapje remt virussen af
Binnen Nederland moeten we de richtlijnen van het RIVM aanhouden en is het dragen van een mondkapje niet verplicht, behalve in specifieke situaties zoals in het openbaar vervoer en in bepaalde drukke gebieden. Een mondkapje biedt echter geen garantie, maar… “Het dragen van mondkapjes in de openbare ruimte kan de verspreiding van het coronavirus met 40% afremmen”, aldus hoogleraar Theo Vos. Oké, het is geen 100%, maar het maakt wel degelijk een groot verschil.

Bescherming
Een niet-medisch mondkapje beschermt uzelf niet. Een mondkapje kan de mensen rond u alleen beschermen als u het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het is enkel een aanvulling op de geldende maatregelen.

Gelecon levert alles op het gebied van professionele schoonmaak aan meer dan 2000 bedrijven in een groot aantal sectoren. Voor onze klantenkring raden wij het gebruik van mondkapjes bij medewerkers aan, zeker wanneer medewerkers dichtbij andere mensen werkzaamheden uitvoeren.  Zo creëert u een veilige (werk)omgeving voor uzelf en voor anderen.

Bestel mondkapjes in onze webshop
Bij Gelecon verkopen wij niet-medische mondkapjes van non-woven materiaal. Ze zijn 3-laags, blauw en per 50 stuks verpakt. De buigbare neusbrug zorgt voor comfort en de soepele oorlussen dragen prettig.

Klik hier om mondkapjes te bestellen

Naast mondkapjes verkopen wij ook tal van andere artikelen die een goede hygiëne kunnen waarborgen, zoals desinfectiegel, disposable handschoenen, papieren handdoeken en desinfectie machines. Klik hier om deze artikelen te bekijken en online te bestellen. Voor vragen kunt u van maandag t/m vrijdag terecht bij onze Sales Support.

Recommended Posts