Handen wassen maakt gelukkig

 In Gelecon nieuws

Afgelopen 15 oktober was het Global Handwashing Day, de dag waarop werd stilgestaan bij het belang van het handen wassen. Deze dag zal u als schoonmaakprofessional vast niet ontgaan zijn, toch?

De voordelen van handen wassen
Op Internationale Dag van het Handen Wassen wordt iedereen ter wereld, maar met name in ontwikkelingslanden, zich weer bewust van het belang van een goede handhygiëne. Door de handen te wassen met zeep kan de verspreiding van bacteriën en ziekten voorkomen worden. Maar het heeft ook nog een andere goede redenen. Uit onderzoek van Essity, de officiële sponsor van Global Handwashing Day, blijkt namelijk dat 80% ook gelukkiger wordt van handen wassen. Het maakt het eveneens makkelijker en comfortabeler om handen te schudden, vreemden aan te raken en mensen in nood te helpen.

Hygiëne op de werkvloer
Ook op de werkvloer heeft een goede handhygiëne een positief effect. Zo’n 40% geeft aan zich prettiger te voelen als collega’s hun handen zouden wassen. Een goede handhygiëne kan zelfs leiden tot loyale klanten. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan dat wanneer personeel in een restaurant een duidelijk zichtbare routine heeft om handen te wassen, ze meer bereid zijn om weer bij het restaurant te gaan eten.

Feiten over handen wassen

  • 8 op de 10 mensen wassen hun handen om zichzelf te beschermen. 1 op de 10 doet dit om anderen te beschermen.
  • 25% van de ondervraagden zegt de handen vaker te wassen nu ze weten dat een goede handhygiëne een positieve invloed op anderen heeft.
  • Vrouwen hebben een betere hygiëne; ze wassen hun handen 30% vaker dan mannen.
  • Het is vastgesteld dat wereldwijd maar liefst 30% hun handen niet wast voor het eten.
  • Wereldwijd wast 20% de handen niet voor het koken.
  • Tot slot: meer dan 10% wast de handen niet na een toiletbezoek.

Na het handen wassen is het uiteraard ook van belang om de handen te drogen. Kiest u voor een elektrische handdroger of papierwaren? Lees hier wat u beter niet moet kiezen.

Bron: Essity

Recent Posts