Groene aanslag: zo kunt u het op een effectieve manier verwijderen

 In Gelecon nieuws

Na de herfst en winter is het voorjaar de ideale tijd om groene aanslag van diverse ondergronden te verwijderen. Gelecon adviseert u graag wat u hierbij nodig heeft om effectief aan de slag te gaan.

Algen en mossen

Tegelwerk en terrassen worden na de winterperiode vaak vervuild en aangetast door algen en mogelijk mossen. Door het vochtige en koude weer kunnen algen en mossen zich juist sterk ontwikkelen, vooral op een schaduwrijke plek. Stenen en hout op een gladde ondergrond hebben hier onder te lijden. Naast dat de groene aanslag gewoonweg lelijk is, kan er ook een onveilige situatie ontstaan. Het veroorzaakt namelijk gladheid. Daarom is het noodzakelijk om één keer per jaar onderhoud uit te voeren en groene aanslag te verwijderen.

Biomos

Biomos is een uiterst doeltreffend middel om op een vriendelijke manier algen en mossen van iedere ondergrond moeiteloos aan te pakken. Dit ‘twee componenten’ product wordt in de professionele reiniging toegepast op allerlei soorten daken, muren en bestratingen.

Voordelen:

  • Biomos is in zijn verdunde vorm niet agressief voor de ondergrond.
  • Het product impregneert en laat een laag achter welke niet zichtbaar is.
  • Het middel werkt tot één jaar lang.
  • Door gemakkelijke toepassing en preventieve werking werkt Biomos zeer arbeidsbesparend.

Toepassing:

Biomos wordt eenvoudig verwerkt door een juiste verdunning van het product over de bevuilde ondergrond te sproeien of te gieten. Er hoeft niet geschrobd of geboend te worden, slechts afwachten is voldoende. Juist deze methode (een veel snellere applicatie in vergelijking tot behandeling met hogedrukspuit) spreekt het bedrijfsleven aan omdat zodoende direct op arbeidskosten wordt bespaard. Het belangrijkst bij iedere toepassing is het goed nat spuiten van de vervuiling met de aangemaakte verdunning Biomos. De alg en mos kan, zoals een spons, zichzelf geheel verzadigen.

Bestel Biomos eenvoudig in onze Gelecon webshop

Hogedrukreiniger

Biomos kan groene aanslag verwijderen zonder te schrobben of het gebruik van een hogedrukspuit. Een andere mogelijkheid om straatwerk en terrassen weer schoon te krijgen is door middel van een hogedrukreiniger. Door de kracht worden grote oppervlakken in een mum van tijd weer schoon. Let er wel op dat het apparaat een maximale werkdruk heeft van 60-70 bar, anders beschadigd het de toplaag van het tegelwerk. Hierdoor worden tegels ruw en groeit er juist weer sneller een laag groene aanslag op.

Bekijk onze professionele hogedrukreinigers

Staat uw keuze hogedrukreiniger niet in onze webshop? Neem gerust contact met ons op, zodat wij uw gewenste product kunnen nabestellen. Ook bieden wij de mogelijkheid om een hogedrukreiniger te demonstreren.

Recent Posts