Greenspeed microvezeldoek krijgt Material Health certificaat

 In Gelecon nieuws

De microvezeldoek van Greenspeed heeft het Material Health certificaat op brons niveau bemachtigd van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Het is meteen ’s werelds eerste microvezeldoek met dit certificaat. Gefeliciteerd Greenspeed!

De Greenspeed Original werd 25 jaar geleden als eerste microvezeldoek in de Benelux geïntroduceerd. Het bedrijf was vanaf dat moment een hit in de schoonmaakbranche met het continu bedenken en in de markt zetten van duurzame schoonmaakoplossingen. Zo scoorde Greenspeed ook al door als eerste organisatie een volledig assortiment van professionele reinigingsmiddelen met het Cradle to Cradle Certified Gold level op de schoonmaakmarkt te brengen. Het bronzen Material Health certificaat voor hun microvezeldoek is daarom ook een mooi duwtje in de rug voor Greenspeed om hun visie waar te maken: gezonde schoonmaakproducten ontwerpen die geen schade toebrengen aan de mens of het milieu.

Material Health certificaat

Het Material Health certificaat wordt uitgegeven door het Cradle to Cradle Products Innovation Insitute, een non-profit organisatie die zich inzet voor een circulaire economie. Dit doen ze door innovaties te stimuleren die een positieve impact hebben op mens en milieu. Het Material Health certificaat wordt toegekend aan producten die voldoen aan de strenge wereldwijd gekende eisen voor materiële gezondheid, die onderdeel zijn van de Cradle to Cradle Certified Product Standard. Het certificaat wordt steeds belangrijker door een groeiende belangstelling in de maatschappij om meer te weten over de chemische stoffen die in producten gebruikt worden. Maar hoe gaat het proces juist in zijn werk?

In eerste instantie analyseert een onafhankelijke derde partij de chemische stoffen in een product. Na detectie van de gebruikte materialen worden ze vergeleken met een lijst van stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Nadien volgt een chemische gevaren- en risicobeoordeling. Het aantal vooropgestelde criteria waaraan een product voldoet, bepaalt dan het niveau. Om te verbeteren en in een hoger level te geraken, moeten minder goede stoffen vervangen worden. Zo behaalde de Original Microvezeldoek het brons niveau. In de toekomst is het Greenspeeds ambitie om te blijven innoveren, om zo in een hoger level terecht te komen.

Toekomstgericht ondernemen

“Het behalen van dit certificaat is een belangrijke mijlpaal! Het toont de ambitie van Greenspeed om verder te innoveren in duurzame en gezonde schoonmaakmaterialen en -middelen. Dit is nog maar het begin voor ons! We zouden graag in de toekomst nog meer producten certificeren en gaan momenteel nog verder in op het verbeteren van ons assortiment. Om te evolueren naar producten met zelfs een positieve bijdrage. Zo behaalden onze probiotische reinigers met Cradle to Cradle Certified™ Gold level alvast de hoogst mogelijke score voor de categorie Matrial Health. Dit niveau zouden we in de toekomst graag voor al onze producten behalen.” – Lies Marijnissen, Product & Sustainability Manager.

Zelf aan de slag met Greenspeed?

Bent u ook onder de indruk van de duurzame oplossingen van Greenspeed? In onze Gelecon webshop verkopen wij het assortiment van onze leverancier Greenspeed en uiteraard ook de bekroonde microvezeldoek.

Recommended Posts