Draag een steentje bij aan het milieu!

 In Gelecon nieuws

Het lijkt erop dat duurzaamheid een standaard begrip aan het worden is binnen organisaties. Een slim en goed uitgangspunt om een balans te vinden tussen mens, milieu en economie. Iedereen kan eraan meedoen. Draagt u al een steentje bij aan het milieu?

Duurzame Dinsdag
In de afgelopen jaren hebben we met z’n allen, van consumenten, verenigingen tot ondernemers, behoorlijk wat progressie gemaakt wat betreft het duurzamer worden. Maar het kan altijd beter. Daarom is de eerste dinsdag van september uitgeroepen tot Duurzame Dinsdag. Het is een dag waarop honderden duurzame ideeën en initiatieven overhandigd worden aan politiek Den Haag.  Daarnaast worden er prijzen uitgedeeld en worden er mogelijkheden gecreëerd om goede ideeën extra impuls te geven. Check www.duurzamedinsdag.nl voor meer informatie.

Wat doet Gelecon aan duurzaamheid?
Uiteraard hechten wij bij Gelecon grote waarde aan duurzaamheid en zijn wij trotse eigenaar van het ISO 14001:2015 certificaat. Hiermee:

  • …bieden wij milieuvriendelijke producten aan
  • …streven wij naar betere milieuprestaties en leven wij wet- en regelgeving na
  • …hebben wij scherp inzicht in zowel de risico’s als de kansen op milieugebied
  • …hebben wij een herkenbare basis en een betere positie in de markt
  • …is er een hogere tevredenheid van zowel de klant als het personeel
  • …is er een goede relatie met de omgeving

Daarnaast bekijken we bij elke beslissing die er genomen moet worden of wij milieuprestaties kunnen verbeteren. Een voorbeeld is dat wij de klant vragen of wij van de uitlevering van hun order géén deellevering hoeven maken wanneer een product niet op voorraad is. Daarnaast doen wij o.a. ook aan recycling en hebben wij onlangs elektrische auto’s aangeschaft.

Weten wat wij nog meer doen wat een steentje bijdraagt aan het milieu? Wij vertellen u hier graag over.

Duurzame producten
Ons assortiment wordt continu uitgebreid, ook op het gebied van duurzame producten. Hier kiezen wij bewust voor én het is een steeds groter wordende behoefte vanuit de klant. Zo verkopen wij producten met Ecolabel. Denk hierbij aan bio zakken of gerecycled toiletpapier. Ook Cradle to Cradle producten zijn bij ons te vinden, zoals die van Werner & Mertz.

Het is uiteindelijk aan u als klant om te kiezen voor ‘groene’ producten. Wilt u hierover meer informatie of weet u niet precies voor welke duurzame oplossingen u moet gaan? Wij informeren u hier graag over. Neem contact met op met uw vertegenwoordiger binnen Gelecon of raadpleeg onze Sales Support: 070 33 50 350.

Recommended Posts