Dit zijn de 5 smerigste plekken op kantoor

 In Gelecon nieuws

Met kantoorhygiëne is het vaak slecht gesteld. In ieder kantoor zijn er wel bacteriën aanwezig en een bepaalde hoeveelheid is vaak ook ‘normaal’. Maar als er niet goed wordt schoongemaakt, dan hebben de bacteriën vrij spel en dat kan leiden tot een ongezonde werkomgeving en zelfs ziekteverzuim.

Poepbacterie
Werkplaatsen zijn plekken waar intensief gebruik van wordt gemaakt. Hoe vaak wordt er bij u de deurklinken, trapleuningen en knoppen van liften, printers en koffiemachines schoongemaakt? Of wat dacht u van bureaustoelen, muizen, toetsenborden en telefoons? Op deze plekken wordt regelmatig de levensgevaarlijke poepbacterie E-coli gevonden waar men goed ziek van kan worden.

De 5 smerigste plekken op kantoor

 • Stoffen bureaustoel
  Een stoffen bureaustoel werkt als een magneet voor onder meer stof en miljoenen huidschilfers. Oftewel, het is een ideale voedingsbodem voor micro-organismen zoals stafylokokken, microkokken en bacillus soorten.
 • Kantoortelefoon
  Op een vieze kantoortelefoon zitten zo’n 25.000 bacteriën per vierkante inch. Dit zegt wel genoeg.
 • Toetsenbord
  Iedere dag verzamelen zich miljoenen bacteriën en schimmels tussen je toetsenbord, dankzij de aanwezigheid van kruimels, gemorste drankjes, speeksel en huidschilfers.
 • Computermuis
  Alles wat je aanraakt, belandt net zo hard op je computermuis die je soms wel urenlang vast hebt als je aan het werk bent.
 • Printer
  Dit apparaat bevat veel knoppen en iedereen op kantoor zit eraan. Zelden gaat hier een doekje overheen en daarom wemelt het er van de microscopische beestjes.

Ongezonde werkomgeving
Wanneer de grens van 500 kubieke meter aan bacteriën wordt overschreden, dan is er sprake van een ongezonde situatie. Zulk soort smerige plekken kunnen leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, geïrriteerde ogen, irritaties aan luchtwegen en zelfs verkoudheidverschijnselen. Ga daarom altijd voor een clean desk. Zorg dat er zorgvuldig wordt schoongemaakt en gedesinfecteerd. Dit kan de verspreiding van virussen met minimaal 80% verminderen. Onze Gelecon webshop biedt een totaalassortiment aan reinigingsproducten, materialen en machines om te gaan voor een gezonde en veilige werkomgeving.

Recent Posts