Dit verstaan we onder een goede hygiëne

 In Product nieuws

Met de diverse bacteriën en virussen die er over de wereld heersen is een goede hygiëne belangrijk voor onze gezondheid. Maar hoe kunnen we een goede hygiëne waarborgen?

Wat is een goede hygiëne?
Hygiëne staat voor alle handelingen die nodig zijn om ziekteverwekkers uit de weg te gaan om mensen (en dieren) gezond te houden. Hygiëne is erg belangrijk in diverse branches, zoals de zorg, voedingsmiddelenindustrie en de horeca. In deze gebieden is hygiëne van belang ter voorkoming van verspreiding van o.a. bacteriën en virussen.

Voorkom virussen
De meeste vormen van virussen veroorzaken verkoudheid, maar er bestaan ook vormen die levensgevaarlijke luchtweginfecties veroorzaken. Denk hierbij aan het corona virus, SARS en MERS. Wanneer er nog geen vaccinatie beschikbaar is, is het van belang om virussen te voorkomen. Hygiëne is hierbij het sleutelwoord.

Een goede persoonlijke hygiëne
Om een goede hygiëne te waarborgen volgt u onderstaande regels:

 • Was regelmatig per dag uw handen op de volgende manier:
  • Was de handen onder stromend water.
  • Gebruik vloeibare zeep of foam en wrijf deze uit over de handen en tussen de vingers.
  • Spoel de handen minimaal 30 seconden goed af.
  • Droog de handen af met papieren handdoeken.
 • Gebruik handdesinfectiegel als water en zeep niet beschikbaar zijn.
 • Vermijd direct contact met mensen die ziek zijn.
 • Kijk uit in gebieden (met name het buitenland) waar virussen heersen. Vermijd op deze plekken de dierenmarkten en raak de dieren ook vooral niet aan.

Beter schoonmaken
Een goede persoonlijke hygiëne maakt al een groot verschil, maar door het juist en beter uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden wordt de voedingsbron van micro-organismen weggenomen. Denk hierbij aan het kiezen en doseren van het juiste reinigingsmiddel en het juist uitvoeren van de methode. Daarnaast moet er extra aandacht zijn voor oppervlakken die de gehele dag door worden aangeraakt, zoals handvatten, knoppen en leuningen.

Gelecon als uw hygiënepartner
Bij Gelecon kunt u terecht voor alles op het gebied van professionele schoonmaak. Wij denken graag met u hoe u beter en op welke wijze u kunt schoonmaken. Bekijk ook eens enkele productcategorieën in onze webshop om u meer inzicht te geven:

Wilt u meer informatie over onze producten of wilt u graag advies over een betere hygiëne? Neem dan contact met ons op.

 

Recommended Posts