Dit is de smerigste plek in de badkamer

 In Gelecon nieuws

Een badkamer wordt op een dag meerdere malen gebruikt en daarom is het noodzakelijk om deze goed schoon te houden. Toch is er één plekje dat wordt genoemd als de smerigste plek in de badkamer. En nee, het is niet de wc-bril of het verzamelputje van de wasbak.

64% aan schimmels
De badkamer is een broedplaats voor ziektekiemen. Het is er donker, vochtig en je verliest er huidschilfers en haren. Volgens onderzoekers van het NSF International is de tandenborstelhouder het meest vieze plekje in de badkamer. Het bakje bevat maar liefst 64% aan gisten en schimmels. “Je tandenborstelhouder is een paradijs voor bacteriën. Je maakt hem minder vaak schoon dan aangeraden is”, zegt Lisa Yakas, microbiologe bij NSF International.

Poepbacterie
Het gaat nog een stapje verder, want wetenschappers ontdekten niet alleen gisten en schimmels op de tandenborstelhouder. Maar liefst 27% van de bakjes hadden sporen van coliforme bacteriën en stafylokokken. Deze kunnen wijzen op fecale besmetting, oftewel de poepbacterie. Ondanks deze aanwezigheid hoeft men hier niet noodzakelijk ziek van te worden. “Veel mensen maken zich onterecht zorgen over de virussen en bacteriën in hun badkamer. De meeste bacteriën zijn onschadelijk en verschillen niet zo veel van de andere bacteriën in huis, of de bacteriën die op de huid achterblijven”, aldus Amesh Adalja, arts voor infectieziekten bij het Johns Hopkins Center for Health Security.

Hoe vaak schoonmaken?
Om te zorgen voor een optimale hygiëne raden wij aan om de badkamer eens per week schoon te maken. Afhankelijk van het gebruik van het toilet moet men deze 1 á 2 keer in de week boenen. Wij adviseren hierbij onder meer de volgende professionele schoonmaakmiddelen te gebruiken:

Wilt u meer informatie over welke middelen u nog meer kunt gebruiken en welke materialen hierbij horen? Wij geven u graag gericht advies. Neem gerust contact met ons op.

Recommended Posts