Deze kleur pad is geschikt voor het reinigen van vloeren

 In Gelecon nieuws

Bij het gebruik van een schrobmachine is een borstel of pad noodzakelijk om de vloer te reinigen. Maar welke kleur pad is geschikt bij welke type werkzaamheden? Gelecon helpt u om de juiste keuze te maken.

De juiste kleur bij werkzaamheden
Er zijn verscheidene kleuren vloerpads te koop. De kleuren geven de diverse gradaties van de reinigingswerkzaamheden. Voor het boenen wordt namelijk een hele andere kleur aangehouden dan bij strippen of polijsten. Bij de onjuiste pad bij een bepaalde soort taak kunt u de beschermlaag van de vloer er zomaar afschrobben of krijgt u niet de gewenst afwerking waar u naar op zoek bent. Wees daarom zorgvuldig in de keuze van het type vloerpad. Wij adviseren u hier graag over. De kleuren gaan van licht naar donker, waarbij de witte pad de meest zachte is en de zwarte pad de meest ruwe.

Kleuren vloerpads

Wit
De witte schuurpad is het zachtst. Deze is bedoeld voor het droog boenen/polijsten van vloeren of het licht waterspray boenen met een zeer hoge glans als resultaat.

Bruin
Wanneer u licht en oppervlakkig vuil wilt verwijderen van de vloer, dan is de bruine pad het meest ideaal. Deze is iets ruwer dan de witte pad en beter geschikt om licht te reinigen.

Rood
De rode pad is weer iets ruwer dan de bruine pad. Deze wordt gebruikt voor lichte schoonmaakwerkzaamheden, spray boenen en het laat lichte strepen verwijderen.

Blauw
De blauwe vloerpad is ideaal voor middelzware schrobtaken en zware spray schoonmaakwerkzaamheden. Deze pad is daardoor goed te gebruiken voor het verwijderen van matige vervuiling en voor dagelijks onderhoud van waterbestendige harde vloeren.

Groen
Een groene pad is geschikt voor zware schrobtaken. De ruwheid van deze pad zorgt ervoor dat hardnekkig vuil eenvoudig verwijderd wordt. Groene pads zijn ook geschikt om vloeren licht te strippen.

Zwart
De zwarte pad is de meest ruwe en krachtige pad. Deze is bedoeld voor het strippen van vloeren en het verwijderen van oude toplagen. Door de kracht van de zwarte schuurpad is het erg belangrijk om een constante beweging aan te houden om beschadigingen te voorkomen.

Afmeting pads
Behalve een verscheidenheid aan kleuren moet u bij het kiezen ook denken aan de juiste afmeting van de pads. Meet de deck van de machine of lees in de handleiding welke schuurpad u nodig heeft. Deze verschillende afmetingen aan pads zijn er:

  • 10-inch (25,4 cm)
  • 13-inch (33 cm)
  • 14-inch (35,5 cm)
  • 15-inch (38,1 cm)
  • 16-inch (40,6 cm)
  • 17-inch (43,2 cm)
  • 20-inch (50,8 cm)

Hoe lang gaan pads mee?
Hoe lang pads meegaan hangt af van het type vloer en hoe vaak er met de pad wordt schoongemaakt. De schuurcomponenten zijn niet alleen aan de oppervlakte aangebracht, maar door de gehele structuur van de pad. Hierdoor is de levensduur van de pad gemaakt om lang mee te gaan en slijt dus vanzelf naarmate het gebruik.

Meer informatie over pads
Weet u toch niet zeker welke pad u nodig heeft of wilt u meer informatie over het gebruik van pads? Neem contact met ons op en wij adviseren u graag.

Klik hier voor ons assortiment aan vloerpads

Klik hier voor ons assortiment aan Twisterpads

Klik hier voor ons assortiment aan hand- en steelpads

Recommended Posts