De voordelen van microvezel

 In Gelecon nieuws

De microvezeldoek is en blijft een veelbesproken reinigingsitem in de schoonmaakbranche. Hoe dit komt? Grotendeels door de onwetendheid hoe je zo’n doek op de juiste manier gebruikt, want er zit wel degelijk een gebruiksaanwijzing aan vast. De microvezeldoek heeft vele positieve voordelen in vergelijking met oudere schoonmaakmethoden. Laten we ze doornemen.

De geschiedenis van microvezel
Even terug in de tijd. In 1994 kwam de eerste microvezeldoek op de markt voor een prijs van 25 (!) gulden per stuk. Het doekje met vezels kleiner dan 0,012 mm, oftewel 10 keer dunner dan een menselijk haar, beloofde dat schoonmaken een stuk aangenamer zou worden. En dat gebeurde ook. En ook tegen een fijner prijsje.

Neemt meer vuil op
Microvezel is een synthetische stof bestaande uit een mix van polyester en nylon. De fijne draden werken als een soort haken waarbij de vuildeeltjes aan de doek blijven hangen in plaats van dat de deeltjes worden verplaatst of uitgesmeerd. Hierdoor kan de doek veel meer vuil opnemen.

Sneller en efficiënter schoonmaken
Doordat een microvezeldoek zo efficiënt functioneert kun je meer vuil in minder vegen opnemen. Hierdoor ben je sneller klaar.

Minder belastend
De manier van werken met een microvezeldoek is anders dan de traditionele manier. In plaats van hard drukken en wrijven, bereik je met dit doekje veel meer door dit juist niet te doen. Dankzij de vezelstructuur hecht vuil zich optimaal aan de doek, waardoor er minder kracht nodig is bij het schoonmaken. Dit vermindert de druk op polsen en gewrichten aanzienlijk.

Geen schoonmaakproducten nodig
Een groot voordeel van schoonmaken met microvezel is dat je geen (chemische) schoonmaakproducten nodig hebt. De doek kun je droog gebruiken of in combinatie met water.

Diverse oppervlakten
Microvezel is zeer veelzijdig. Omdat het niet schuurt kun je het gebruiken op bijna elke oppervlakte. Denk aan glas, hout, porselein, leer en marmer. Let hierbij wel op dat je gebruik maakt van de professionele schoonmaakkleurcodes:

Hergebruik
Een microvezeldoek gaat lang mee. Je kunt ze gewoon wassen in de wasmachine, maar let wel op dat je geen wasverzachter gebruikt. Klaar en fris voor de volgende schoonmaakklus.

Schoonmaken volgens de microvezelmethode
Schoonmaken met een microvezeldoek vergt een specifieke techniek. Bij Gelecon geven wij een speciale training die zich enkel richt op schoonmaken volgens de microvezelmethode. De nadruk wordt hierbij gelegd op hygiëne, ergonomie, veiligheid en de omgang met middelen en materialen. Wilt u meer weten over deze cursus of wilt u zich aanmelden? Klik hier om meer te weten te komen over de training microvezelmethode.

Recommended Posts